Inschrijven

De inschrijvingen voor het scoutsjaar 2021-2022 zijn geopend!

Via het volgende formulier kunt u uw kind(eren) inschrijven in Den 2 (enkel voor nieuwe leden).

Bestaande leden blijven automatisch ingeschreven!

WAT IS SCOUTING?

Scouting is niet gemakkelijk in woorden te omschrijven. Op de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen vind je wel een zeer goede poging:

"Al doende leren kinderen en jongeren in scouting plezier maken, genieten, zichzelf kennen en aanvaarden. De eerste keer je eigen potje koken op kamp levert rauwe patatjes op, maar een paar jaar later ben je de chef-kok tijdens de kookwedstrijd. En wie echt niet van koken houdt, blinkt ondertussen uit in vuur maken, nieuwe tafelliederen verzinnen of prachtige tafelversiering maken.

Scouts en gidsen worden uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen en problemen vindingrijk aan te pakken. Zo leren ze doorzetten en ‘hun plan te trekken' en ontdekken ze wat ze graag en goed doen en wat juist niet. Iedereen krijgt zo de kans om zijn mogelijkheden te ontplooien op het moment dat hij er klaar voor is."

Klik hier voor de volledige versie.

Maar je moet het voornamelijk gewoon gedaan hebben om te weten wat het écht is. Bekijk eventueel eens de foto's op onze Facebook-pagina, verken onze site eens naar wat er zoal wordt gedaan of probeer eens een vergadering als je écht twijfelt. Al ben je nu zes of vijftien jaar, je bent nooit te laat om scouts te worden. Iedereen is welkom om te spelen, te leren en (zichzelf) te ontdekken.

MEER INFORMATIE

- Algemene uitleg over onze werking kan je terugvinden bij Groepswerking.

- Veel gestelde vragen kan je terugvinden bij de FAQ.

- Heb je een specifieke vraag?

Contacteer dan best even de groepsleiding. Deze kan u bereiken op onderstaand e-mailadres:

groepsleiding@den2.be