Organigram‎ > ‎Jonggivers‎ > ‎Joris Longerstaey‎ > ‎

Programma

Onderstaande data en uren kunnen mogelijk nog wijzigen doorheen het semester. 
Eventuele wijzigingen worden tijdig medegedeeld via e-mail ( jorislongerstaey@den2.be ) en site (www.den2.be). Op de site zelfs staan de wijzigingen in het rood.

ZATERDAG   29/09 DAGUITSTAP

We trekken voor onze daguitstap naar de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen, de stad die het Gravensteen bevat, u raadt het al, Gent! De bloemenstad, de stad waar vlas- en linnennijverheid mee hebben bijgedragen tot haar welvaart. Trek almaar uw bottinnen aan en smeer uw boterhammetjes. Een hele dag zullen we hier vertoeven voor één groot spel. We spreken af om 9u15, we hebben een trein om 9u45.

 

CONCREET

Wanneer? Vertrek: 9u15, stipt. Aankomst: 18u30

Waar? Berchem Station, aan de hoofdingang
Wat doe ik aan? Perfect uniform
Wat neem ik mee? Lunchpakket, koekje en drankje

 

VRIJDAG 5/10 - ZONDAG  7/10 WEEKEND

We vliegen er meteen in!

Noem het hoe je het noemen wilt: een weekend aan teambuilding, een tweedaagse weg uit de stadsdrukte, een anti-stress-contra-school-stage… We trekken er met z’n allen op uit, hi- ha-hupsakee! Meer informatie omtrent het weekend volgt nog per “digitale briefwisseling”. 

 

ZATERDAG 13/10  MATERIAALVERGADERING

Heeft je patrouillekist voldoende bestek en borden om je hele patrouille te voorzien? Is er niets verrot of is je kist gewoon weggeroest? Misschien heeft je kist wel een heel interessante bacteriesoort gekweekt.

 

CONCREET

Wanneer? 14u30 17u30

Waar? Lokalen

Wat doe ik aan? Perfect uniform

VRIJDAG 19/10 OUDERAVOND KAAS & WIJN

We nodigen graag alle ouders van onze jongverkenners uit op onze ouderavond. Tijdens deze kaas- en wijnavond geven wij graag wat meer informatie over het verloop van het scoutsjaar. Ook zullen de data van de weekends en het groot kamp onthuld worden. Inschrijven voor de kaas- en wijnavond doet u via het formulier dat u per mail zult krijgen.

 

CONCREET

Wanneer? 19u30 22u00 Waar? Lokalen

Wat doe ik aan? /

ZATERDAG 20/10 TRIGGER HAPPY

Noemen ze jou de grappigste thuis? Durf jij je acteer skills in de strijd te gooien om mensen in real life beet te nemen? Zoek alvast maar eens een paar filmpjes op van Trigger Happy en laat je inspireren door de fantastische meesters in het foppen van mensen. Trek wel een ‘undercover’ outfit aan, zodat we ons kunnen verspreiden in het Antwerpse en zo een echte Trigger Happy aflevering kunnen maken.

 

CONCREET

Wanneer? 14u30 17u30
Waar? College, Maria-Louizalei

Wat doe ik aan? Gewone stadskledij, undercover dus. Das aandoen!

ZATERDAG   27/10 LEIDERSWEEKEND

Vorige week gingen we tezamen, dit weekend zeggen we “Adieu, adieu!”. De hele leiding van Den 2 maakt hun rugzak en zijn voor een weekendje even weg. Dus even wachten toch een volgende vergadering, maar weet: geduld is een schone deugd…

ZATERDAG   3/11 KOOK VERGADERING

De lokalen worden voor een dag de nieuw locatie voor Hell’s Kitchen voor onze financiële actie. Neem uw mooiste kookschort mee, slijp nog eens het grootste keukenmes en kom mee “een potje koken”. We hebben nood aan een groot aan potagers, tournants en casseroliers. Met andere woorden: we verwachten een voltallige opkomst.

 

CONCREET

Wanneer? 13u30 17u30 Waar? Lokalen

Wat doe ik aan? Kookschort, snijplankje en een mes. Elke PL voorziet, met de patrouille, 2 mixers en 3 handdoeken per patrouille.

ZATERDAG   10/11 INCOGNITO VERGADERING

We spreken af aan het College. De rest blijft geheim!

 

CONCREET

Wanneer? 14u00 – 17u30

Waar? College, Maria-Louizalei

Wat doe ik aan? een huiveringwekkende Halloween outfit!

ZATDAG  17/11 PARACOMANDO VERGADERING

Geef acht! Ons Belgisch leger heeft een

Verjongingskuur nodig, Joris Longerstaey levert een nieuwe lading ijverige cadetten als proefproject. Wie weet zit er wel een toekomstige generaal in de groep!

 

CONCREET

Wanneer? 14u30 – 17u30

Waar? TBA

Wat doe ik aan? Camouflage kledij, maar mét scoutsdas.

 

ZATERDAG   24/11 BATTLE ROYALE

Neem de strijd tegen elkaar op in een heuse Battle Royale in levende lijve, in tegenstelling tot Fortnite, waarbij er maar één iemand de beste kan zijn. Ben je eerder iemand die zich verstopt en op het laatste moment de kroon overneemt? Of toch een harde vechter die al vanaf het begin achter de troon aast?

Wanneer?  14u30-17u30

Waar? Doel, 9130 Beveren

Wat doe ik aan? Perfect uniform

ZATERDAG   01/12 GUMBALL

Reizen kan je op verschillende manieren doen, te voet, te fiets, te paard, met de brommer, met de auto, met de boot, met het vliegtuig… Maar hoe geraak je het snelste van punt A naar punt B en hoe verkrijg je het beste transport? Durven jullie de strijd tegen elkaar op te nemen om het eerste de eindlocatie te bereiken?

 

CONCREET

Wanneer? 14u30 17u30 Waar? Lokalen

Wat doe ik aan? Scoutsuniform

ZATERDAG  8/12 ONTBIJTVERGADERING

Dromen jullie ook al een tijdje van een lekker ontbijt met een goede film? In knusse kleren even crashen voor een chille film? Dit weekend gaat de leiding jullie verwennen met een schitterend ontbijt terwijl dat jullie rustig kunnen genieten van een topfilm!

 

CONCREET

Wanneer? 9u00-12u00
Waar? Lokalen

Wat doe ik aan? Scoutsuniform

ZATERDAG   15/12 AFKICK VERGADERING

Wat is er beter dan even weg te zijn van je bureau en samen stoom aft e blazen? We horen het jullie al zeggen, niets! Samen blazen we even stoom af door ons af te reageren op een bal.

 

CONCREET

Wanneer? 18u00 - 20u00

Waar? Sporthal UA (stadscampus) Grote Kauwenberg 2

Wat doe ik aan? Sportkledij!

VRIJDAG 1/12 ZONDAG 23/12 KERSTKAMP

We sluiten het eerste semester samen met Gemini op Kerstkamp.  Meer informatie volgt per brief.