Organigram‎ > ‎Jonggivers‎ > ‎Gemini‎ > ‎

Programma

Beste leden en ouders,

Hieronder de programmabrief van het tweede semester. Helemaal onderaan vinden jullie de jongverkennerwet en nog een woordje uitleg over de administratie. De volledig programmabrief is terug te vinden onder Documenten.

Stevige linker,

De Gemini leiding

Programma brief 2e semester 2017-2018

 Zaterdag 27 januari: Filmvergadering, Lokalen

 

Niets zo gezellig als een binnen een film kijken terwijl het buiten bitter koud is. Ook dit jaar organiseert de groepsleiding een heuse filmvergadering voor jong en oud. Zeker de site in het oog houden voor de uren!                                

 

Zaterdag 3 februari: Schaatsen, 13u30u-16u30u, schaatsbaan Antartica

 

Een oude traditie bij ‘den twee’! Ook dit jaar gaan we weer met de rest van de takken onze schaatskunsten boven halen en het ijs onveilig maken! Be there or be square! Vergeet zeker geen handschoenen, je SIS kaart en 6,5 of je kan weinig komen doen.

 

Zaterdag 17 februari: Sportvergadering, nog te bepalen, nog te bepalen

 

Zoals beren die uit hun winterslaap ontwaken, zal de leiding achter hun boeken vandaan komen. Niet goed wetende hoe de zon er ook al weer uitzag, totaal gedesoriënteerd, zo zullen deze dagen er voor ons uitzien. Niets beter dan een goede sportvergadering om het hart weer deftig aan het pompen te krijgen, de benen weer los te gooien en ons te amuseren.

  

 

 

 

 

Zaterdag 24 februari: Techniekvergadering, 14u30-17u30 (?),Lokalen

 

Aangezien Hike eraan komt is het misschien geen slecht idee om onze sjor- en vuurvaardigheden weer van onder het stof te halen. Iedereen is welkom, ook de eerste- en derdejaars, aangezien we op het einde van het jaar nog bijzonder veel zullen mogen sjorren en een extra les nooit kwaad kan.

 

Zaterdag 3 maart: Stadsspel, 14u30-17u30 (?), College

 

Niets zo scoutesk als een heus stadsspel. Vandaag mogen jullie laten zien hoe goed jullie onze geliefde stad kennen, met al haar pleinen, straten, lanen en avenues.

 

 Zaterdag 10 maart- Zondag 11 maart: Hike, info volgt

 

Dit weekend is alleen maar voor de tweedejaars en de derdejaars die hun Hike nog niet gehaald hebben. De rest mag thuis blijven om eens goed uit te slapen en te genieten van alles wat het weekend te bieden heeft.

 

Zaterdag 17 maart: Materiaalvergadering, 14u30-17u30 (?), College

 

Geen kamp zonder materiaal, en vooral geen top kamp zonder top materiaal. Hoog tijd dus om de kisten eens goed onder handen te nemen. Het is vooral belangrijk dat er een PL/HPL aanwezig is voor hun kisten een goed na te kijken. Hierna verdwijnen de kisten weer in de krochten van het college tot aan groot kamp, zorg er dus voor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan in juli!

 

Zaterdag 24 maart: Verrassingsvergadering, 14u30-17u30, Lokalen

 

Een vraag voor jullie, een weet voor ons. Vandaag is het verrassingsvergadering. Het enige wat we erover kwijt kunnen is dat vooral Bob er al enorm veel zin in heeft.

 

Dinsdag 3 april- Zaterdag 7 april, Paaskamp, info volgt

 

Het is weer tijd voor het beruchte paaskamp! Een echte ‘must’ voor elke jongverkenner!

 

Zaterdag 14 april:Kookvergadering: 14.30u-17.30u, Lokalen

 

Wie van ons is de beste kok? Wie is er stiekem fan van Dagelijkse Kost en hoopt ooit in de voetsporen van Jeroen Meus te treden? Vandaag kunnen jullie jullie culinaire vaardigheden tonen aan de leiding en de rest van de leden. PL’s, snuffel al maar eens in de kookboeken van de oma, zodat je een echt sterrenmenu tevoorschijn kan toveren.

 

 

 

 

 

Vrijdag 20 april- Zondag 22 april: Groepsweekend, info volgt

 

Vorig hadden we Prima Vera, het jaar daarvoor hadden we Vlottentocht, dit jaar is er het groepsweekend. Het neusje van de zalm, georganiseerd door onze geliefde groepsleiding.

 

Zaterdag 28 april: Wisselvergadering, info volgt

 

Een onschuldige hand zal onze namen trekken en zo, eenmalig, een volledig nieuwe leiding samenstellen voor Gemini. Wij zien jullie volgende week terug.

 

 

Zaterdag 5 mei: Lentefeest, geen vergadering

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het college haar Lentefeest. Dit betekent dat er geen vergadering is dit weekend, maar mis je ons toch te hard, kan je altijd naar Mariënborgh afzakken, waar Den 2 ook een kraampje zal hebben.

Zaterdag 12 mei: Barbequevergadering, info volgt

 

De leiding heeft de koppen bij elkaar gestoken voor de financiële actie in een nieuw jasje te steken. We hebben besloten om een BBQ te houden om te kas te speisen. Meer info volgt nog.

 

Zaterdag 19 mei: De ‘alles kan nog’ vergadering, 14u30-17u30, Lokalen

 

De tijd vliegt en dat maakt dat we nu al aan de laatste vergadering van het jaar zitten. Niet getreurd, we gaan afsluiten met een knaller. Zoals de naam al verklapt kan alles nog op deze vergadering. Afkomen is de boodschap, want de verrassing op groot kamp wordt hier gewonnen of verloren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groot kamp: 30 juni/1 juli–14 juli, info volgt

 

De apotheose, het summum, het hoogtepunt van heel het scoutsjaar, namelijk groot kamp, vindt plaats van 30juni/ 1juli tot 14 juli.

 

Net zoals vorig jaar vertrekken de derdejaars een dag vroeger op voorkamp en de eerste-en tweedejaars komen een dag later aan dan de derdejaars.

 

Even kort recapituleren

 

De derdejaars vertekken 30 juni.

 

De eerste-en tweedejaars vertrekken 1 juli.

 

Individuele steekkaart

Dit puntje voor het geval jullie ondertussen nog geen individuele steekkaart hebben gedropt bij de leiding. Om correct te kunnen handelen als er iets misloopt heeft de leiding correcte informatie nodig. Daarom hebben we van iedereen een individuele steekkaart nodig die up-to-date is. De leden die vorig jaar al in Gemini zaten hoeven deze enkel opnieuw af te geven als er iets veranderd is (nieuw adres, allergie,…). Dit is zeer belangrijk dus breng deze a.u.b. al de eerste vergadering ingevuld mee. De fiches zijn te downloaden op onze site (http://www.den2.be/administratie)!

 

Basiskennis voor elke jonggiver… De jonggiverwet

Een jonggiver is een eerlijk en blij kameraad

Hij/zij doet mee en zet zich in

Hij/zij wil winnen en kan verliezen

Hij/zij is een opmerkzaam ontdekker

Hij/zij leeft oprecht tegenover God

Hij/zij is fijn in zijn/haar optreden

Hij/zij draagt zorg voor hetgeen hij/zij gebruikt

Hij/zij helpt graag waar hij/zij kan