Organigram‎ > ‎Givers‎ > ‎Jan 1 Van Brabant‎ > ‎

Programma

Coming up...

De volledige programmabrief vindt u terug onder "Documenten". Hieronder vindt u slechts de eerstvolgende activiteit!

16 februari: Prospectie

Dit weekend vindt er helaas geen vergadering plaats want jullie leiding gaat van vrijdag tot zondag de kampplaats keuren. Na een eerste drukke week les stappen we op het vliegtuig naar…... ? Voor een antwoord op deze vraag is het wachten tot volgende week …


23 februari: Kampvoorstelling!

Eindelijk is het zover! Het moment waar jullie al zeer lang naar uitkijken. Vanavond komen jullie te weten naar welk land we deze zomer op kamp gaan. Vanaf nu kan het aftellen beginnen!


Net zoals vorig jaar doen we dit met een kaas- en wijnavond.

Inschrijven kan via onderstaande link. Voor een volwassenen kost deze avond 15 euro en voor jullie broer en zussen slechts 7 euro.


Inschrijvinglink: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEyGE4Ah-Xai8skpJGEyUnHDgjujatwLvgsQxWJIGGSyoOzA/viewform?usp=sf_link


PS: deze link staat ook op de website9 maart: Spring-vergadering

Waar?: Mega Bounce Hoboken (Hertoglei 1, 2660 Antwerpen)

Wanneer?: 14u30-17u30

Wat doe ik aan?: Sportieve kleren


Dit weekend is het tijd voor een beetje meer beweging dan tijdens de gemiddelde Jan 1-activiteit. We gaan namelijk Mega-Bouncen. Springen, koprollen en salto’s, den Bob gaat het samen met Jef voordoen. We zien jullie allemaal daar, met sportieve kledij!  


BELANGRIJK: Vermits wij dit moeten reserveren willen wij graag ten laatste op 23 februari weten of je al dan niet meekomt.16 - 18 maart: Weekend

Waar? College

Wanneer? 18u30 STIPT!


Het is weer zover! Jan 1 gaat dit weekend weer een of ander boerendorp in de limburg onveilig maken. Voetballen, de speeltuin opklimmen, een kampvuur maken,... het zal een zeer scoutesk weekend zijn. Wie weet volgt er zelfs wel een tweede jaars avond… Meer info volgt in de weekendbrief.


23 maart: Alles op wieltjes

Waar?: Lokalen

Hoe Laat?: 14u30-17u30

Wat doe ik aan?: Perfect uniform!


Misschien kennen sommigen onder jullie het nog van jullie vergaderingen als jongverkenner. We starten aan de lokalen en komen aan op het college. Hoe dat je daar geraakt, hangt allemaal af van jullie kennis, inzet en snelheid. De A-velo, Bird,

rollerblades of te voet? Wie zal het zeggen?  


30 maart: Stadsspel op verplaatsing

Waar?: College

Wanneer?: 13u-18u

Wat doe ik aan?: Perfect uniform!


Nu we onze prachtige koekenstad al zo goed hebben leren kennen, is het tijd om eens een andere stad van ons geliefde Belgenlandje te bezoeken. Jullie horen het al, dit jaar een stadsspel op verplaatsing. Jullie “oh zo verslavende” smartphones worden vandaag best thuis gelaten. We zullen de stad verkennen op een scouteske manier om jullie oriëntatie alvast te testen voor de tocht op kamp. Iedereen wordt verwacht in perfect uniform!  

6 april: Quidditch initiatie

Waar?: Lokalen

Wanneert?: 14u30-17u30

Wat doe ik aan ? sportieve kleren                           


Deze week gaan we een super leuke nieuwe sport ontdekken: quidditch! De beste (en enige ;-) ) club uit het Antwerpse komt ons hierbij helpen. Terwijl zij in volle voorbereiding zijn voor het Europese kampioenschap maken ze toch nog even tijd vrij om ons deze ervaring mee te geven. Het zal een vermoeiende namiddag zijn, maar zeker de moeite waard!

PS: vergeet uw sportkleren en je goed humeur niet!                                      

13 april: knokke-le-zoute vergadering

Waar?: Berchem station (kant panos)

Hoe Laat?: 12u00-20u00

Wat doe ik aan?: strandkleding!


Deze week verlaten we antwerpen en nemen we de trein richting Knokke. Vermits het midden in de vakantie is gaan we aan onze eigen belgische strand de vakantiesfeer voor een dagje opsnuiven. Neem gerust je schupje of een strandbal mee want het belooft een zeer chille vergadering te worden.

Hopelijk is het al wat beter weer en kunnen we samen een duik nemen in de zee.20 april: Mini-maxi vergadering

Waar? Park Den Brandt

Wanneer? 14u - 17u

Wat doe ik aan?: PERFECT(!!!) uniform!


Deze week doen we een vergadering samen met de kapoenen! Zowel Ginkgo als Bonsai zullen aanwezig zijn. Vandaag zullen jullie al eens een voorproefje krijgen van het leiding geven. Samen met deze kapoenen zullen we een groot spel spelen in waarvoor jullie de kapoenen nodig hebben en omgekeerd.


27 april: Vlottentocht

→ brief volgt nog via GRL


Dit weekend hebben we de weergoden meer dan ooit nodig zou je denken.... Het weer maakt of kraakt dit weekend maar niet bij ons! Dit weekend gaan we met de JVK, verkenners en VT op weekend om de Waalse rivieren te bevaren met onze zelfgemaakte vlotten. Niets leuker dan samen iets bouwen en dan de eindmeet te halen na een dagtocht over de Lesse, toch ?


4 mei: Grillmasters

Waar?: lokalen

Hoelaat?: 17u-20u30

Wat doe ik aan?: Perfect uniform!


In plaats van de jaarlijkse kookvergadering gaan we vandaag grillen! Geen gasvuren of voorgemaakte gerechten dit jaar want alles zal vandaag gebeuren met zelfgemaakte vuren. Wie zal Nick en Kevin opvolgen als DE grillmasters van 2019? Hou jullie alvast klaar om alles vandaag te grillen! Regel met uw patrouille een recept en zorg dat je al inkopen gedaan hebt voor je naar de vergadering komt. (PL’s krijgen hier nog extra info over) Begin alvast de afleveringen opnieuw te kijken van dit top programma om er wat tips uit te halen! De strenge jury kijkt alvast uit naar jullie (hopelijk) overheerlijke grill skills. Er zal een prijs zijn voor de beste patrouille!11 mei: Lentefeest

Dit weekend zullen jullie de leiding jammer genoeg moeten missen MAAR niet getreurd, vandaag kunnen jullie helemaal los gaan op het Lentefeest! Zin om toch nog eens goed te patten met de botsotto’s? Zin om u dood te supporteren bij de epische voetbalmatchen? Of jullie hebben waarschijnlijk zin om vrijdag op de epische bar van den 2 een cola’ke te komen drinken?!?! Dit kan allemaal (op eigen verantwoordelijkheid). Geniet van uw weekend!


18 mei: Spaghettiavond Jan 1

Waar? Lokalen

Wanneer? 17u00-..

Wat doe ik aan? zomerse outfit


Helaas is het zover! De laatste vergadering van het jaar voor het groot kamp naar ……! Tegen deze vergadering weten jullie hoe het kamp er zal uitzien en kunnen we gezellig in het mooie weer genieten van een lekkere mocktail en vooruitkijken naar het kamp! We verwachten van jullie hulp tijdens het opdienen en het openhouden van de bar en het buffet! wanneer jullie ouder komen mogen ze zelf kiezen maar we zouden graag hebben dat jullie allemaal voor de eerste shift inschrijven om te eten zodat we genoeg volk hebben om te helpen savond’s!


Meer info volgt nog!